Recherchebureau Heijm https://www.recherchebureau-heijm.nl/ Wed, 27 Mar 2024 09:08:36 +0000 nl-NL hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.7 Ontdek de ware aard van je zakelijke partner(s)! https://www.recherchebureau-heijm.nl/blog/ontdek-de-ware-aard-van-je-zakelijke-partners/ https://www.recherchebureau-heijm.nl/blog/ontdek-de-ware-aard-van-je-zakelijke-partners/#respond Wed, 27 Mar 2024 09:08:36 +0000 https://www.recherchebureau-heijm.nl/?p=4494 Ontdek de ware aard van je zakelijke partner(s)! Fuseren met een ander bedrijf, een overname initiëren, een nieuwe investeerder aan boord halen – dit zijn allemaal strategische stappen die ondernemers vooruit helpen. Maar het succes ervan staat of valt met de mensen waarmee je in zee gaat. Daarom hebben we enkele waardevolle tips verzameld uit […]

The post Ontdek de ware aard van je zakelijke partner(s)! appeared first on Recherchebureau Heijm.

]]>
Ontdek de ware aard van je zakelijke partner(s)!

Fuseren met een ander bedrijf, een overname initiëren, een nieuwe investeerder aan boord halen – dit zijn allemaal strategische stappen die ondernemers vooruit helpen. Maar het succes ervan staat of valt met de mensen waarmee je in zee gaat. Daarom hebben we enkele waardevolle tips verzameld uit de praktijk van bedrijfsrecherche in Amsterdam, zoals recherchebureau Heijm, om je te helpen de juiste beslissingen te nemen onder de noemer weet met wie je zaken doet!

1.Investeer tijd in elkaar

Een fusie, overname of nieuwe investeerder brengt geen kleine veranderingen met zich mee voor je bedrijf. Het vereist een nauwe samenwerking of het toevertrouwen van je bedrijf aan iemand anders. Vertrouwen is hierbij essentieel. Het is belangrijk dat jullie gedeelde doelen, ambities en werkethiek grotendeels overeenkomen. Neem de tijd om hierover te praten en elkaar echt te leren kennen. Alleen door samen tijd door te brengen, leer je iemand echt kennen in zowel goede als slechte tijden, voorbij de oppervlakkige en korte gesprekken.

2.Stel alle en de juiste vragen

Om de juiste antwoorden te krijgen, moet je de juiste vragen stellen. Vragen over taken, financiën, doelen, en ambities zijn cruciaal. Maak ook een lijst met lastige vragen, zoals hoe jullie met elkaar omgaan, communiceren en omgaan met meningsverschillen. Denk ook na over mogelijke struikelblokken in de toekomst. Het kan ongemakkelijk zijn, maar het helpt om potentiële problemen te identificeren en te bespreken voordat ze zich voordoen.

3.Voer een grondig financieel onderzoek uit

Vertrouw je op financieel vlak op je zakenpartner? Het is belangrijk om hier onderzoek naar te doen, zelfs als je al vertrouwen hebt. Financiële problemen kunnen desastreus zijn voor je bedrijf. Een professioneel financieel onderzoek is essentieel om financiële zekerheid te krijgen, zowel bij het kopen als verkopen van een onderneming.

4.Onderzoek je partner

Het is gebruikelijk om achtergrondchecks uit te voeren bij het aannemen van personeel, maar nog belangrijker zou dit ook moeten gelden voor potentiële partners of investeerders. Een grondige achtergrond screening kan helpen om mogelijke problemen te identificeren, zoals valse referenties, civielrechtelijke veroordelingen of financiële geschillen in het verleden. Dit kan worden uitgevoerd door een ervaren recherchebureau, zoals bedrijfsrecherche Heijm in Amsterdam, met expertise in zakelijk screenen.

5.Vertrouw op je intuïtie en onderbuik gevoel

Ondanks alle onderzoeken is je eigen onderbuikgevoel nog belangrijker. Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, is het vaak ook zo. Negeer je intuïtie niet, zelfs als alle andere signalen positief lijken. Luister naar je gevoel en wees niet bang om verdere vragen te stellen of zelfs de samenwerking af te wijzen als iets niet goed aanvoelt.

Ben je op zoek naar een betrouwbaar en met aantoonbare recherche-ervaring?
Let dan op of u met een gekwalificeerd onderzoeksbureau te maken heeft met aantoonbare ervaring. Kies bij voorkeur een bureau met zowel de vereiste papieren en praktijkervaring in bedrijfsrecherche en de strafrechtelijke kant. Bedrijfsrecherche Heijm in Amsterdam is zo’n gekwalificeerd onderzoeksbureau. Zo weet je zeker dat je samenwerkt met een betrouwbare partner die jouw belangen behartigt.

Heeft u een lopende casus, wacht niet te lang en neem vrijblijvend contact met ons op.

Mail of bel ons maar wacht niet!

The post Ontdek de ware aard van je zakelijke partner(s)! appeared first on Recherchebureau Heijm.

]]>
https://www.recherchebureau-heijm.nl/blog/ontdek-de-ware-aard-van-je-zakelijke-partners/feed/ 0
Wanneer mag een bedrijf of particulier een gekwalificeerd recherchebureau inschakelen? https://www.recherchebureau-heijm.nl/blog/wanneer-mag-een-bedrijf-of-particulier-een-gekwalificeerd-recherchebureau-inschakelen/ https://www.recherchebureau-heijm.nl/blog/wanneer-mag-een-bedrijf-of-particulier-een-gekwalificeerd-recherchebureau-inschakelen/#respond Tue, 07 Feb 2023 16:35:20 +0000 https://www.recherchebureau-heijm.nl/?p=3625 Volgens de regels voor particuliere recherchebureaus, moet een burger of bedrijf twee voorwaarden vervullen als zij een feitenonderzoek willen laten uitvoeren. Ten eerste dient er een gerechtvaardigd belang te zijn en ten tweede dient de doelstelling niet op een andere manier bereikt te kunnen worden. Dit betekent dat een kritische benadering noodzakelijk is voor het […]

The post Wanneer mag een bedrijf of particulier een gekwalificeerd recherchebureau inschakelen? appeared first on Recherchebureau Heijm.

]]>
Volgens de regels voor particuliere recherchebureaus, moet een burger of bedrijf twee voorwaarden vervullen als zij een feitenonderzoek willen laten uitvoeren. Ten eerste dient er een gerechtvaardigd belang te zijn en ten tweede dient de doelstelling niet op een andere manier bereikt te kunnen worden. Dit betekent dat een kritische benadering noodzakelijk is voor het inschakelen van een particulier recherchebureau.

Partner alimentatie onderzoek

Bijvoorbeeld, wanneer een man en vrouw gescheiden zijn maar er aanwijzingen zijn dat de ex-vrouw samenwoont als zijnde gehuwd, dan heeft de ex-man een gerechtvaardigd belang om zijn partneralimentatie te stoppen. Echter, hij zou zijn doel ook op een andere manier kunnen bereiken door zijn ex-vrouw een e-mail te sturen en haar te vragen of ze samenwoont. Als de vrouw bevestigt, hoeft de man geen feitenonderzoek te laten uitvoeren, maar als zij ontkent, mag hij wel een particulier recherchebureau inschakelen om bewijs te verzamelen.

Frauduleus ziekteverzuim

In het geval van een zieke werknemer die zijn ziekteverzuim lijkt te te rekken, heeft de werkgever een gerechtvaardigd belang om te onderzoeken of de werknemer zijn ziekteverzuim echt rechtmatig is. Bijvoorbeeld als deze collega is gezien met een activiteit die niet rijmt met het ziekteverzuim. Maar voordat het bedrijf een particulier recherchebureau inschakelt, wordt verwacht dat de werkgever de werknemer hierover aanspreekt en vraagt of de veronderstelling klopt. Als de werknemer volhoudt dat de veronderstelling onjuist is, mag het bedrijf een particulier recherchebureau inschakelen om het bewijs te verzamelen.

Kort samengevat, zowel burgers als bedrijven mogen een particulier recherchebureau inschakelen, maar het recherchebureau moet kritisch beoordelen of aan de voorwaarden is voldaan voordat het feitenonderzoek begint.

Vraag naar recherche-ervaring

Wij adviseren:  vraag naar de praktijk- en juridische ervaring van het recherchebureau. Maar wanneer u te maken heeft met welke casus dan ook neem dan direct contact met ons op want Recherchebureau Heijm is het bureau dat 30 jaar praktijkervaring heeft en daarnaast specialist is binnen Arbeidsrechtelijke onderzoeken.

Wij kijken naar wat wel kan

U zult u zich misschien afvragen of rechercheonderzoek dan nog wel kan?
Jazeker, want Heijm onderzoekt juist de mogelijkheden en houdt de beperkingen in het achterhoofd. Want ons motto is “Samen Sterk!”

Mail naar ons of beter bel direct!

The post Wanneer mag een bedrijf of particulier een gekwalificeerd recherchebureau inschakelen? appeared first on Recherchebureau Heijm.

]]>
https://www.recherchebureau-heijm.nl/blog/wanneer-mag-een-bedrijf-of-particulier-een-gekwalificeerd-recherchebureau-inschakelen/feed/ 0
Veiligheid kent geen prijs https://www.recherchebureau-heijm.nl/blog/veiligheid-kent-geen-prijs/ https://www.recherchebureau-heijm.nl/blog/veiligheid-kent-geen-prijs/#respond Mon, 26 Sep 2022 19:55:26 +0000 https://www.recherchebureau-heijm.nl/?p=2958 Of je nu miljardair bent of een ‘bescheiden miljonair’: de kans is groot dat je te maken krijgt met zaken als inbraak, woningoverval, stalking, afpersing of erger. Want helaas heeft rijkdom als keerzijde dat andere mensen er graag van meepikken. En het idee dat iemand het op jou en/of je gezin heeft gemunt, is méér […]

The post Veiligheid kent geen prijs appeared first on Recherchebureau Heijm.

]]>
Of je nu miljardair bent of een ‘bescheiden miljonair’: de kans is groot dat je te maken krijgt met zaken als inbraak, woningoverval, stalking, afpersing of erger. Want helaas heeft rijkdom als keerzijde dat andere mensen er graag van meepikken. En het idee dat iemand het op jou en/of je gezin heeft gemunt, is méér dan onprettig.

Weer dat busje met die geblindeerde ramen schuin voor je oprijlaan, terwijl het daar niets te zoeken heeft. Weer van die vreemde berichtjes. Weer die man met die zwarte jas, die telkens het huis passeert. Misschien is er niets aan de hand. Maar toch. Je vertrouwt het niet en je bent constant op je hoede. Herken je dit gevoel? Dan is het tijd om maatregelen te treffen. Maatregelen die verder gaan dan een cameraatje op de voorgevel, maar die er toch zorgen dat je jouw leven kunt blijven leven zoals je dat gewend bent.

Veiligheidsadviezen

Niets is zo vervelend als een onveilig gevoel. Om daarvan af te komen, is het belangrijk om helderheid te krijgen en de zwakke plekken in jouw beveiliging bloot te leggen. Een ervaren rechercheur kan daarbij helpen. Hij of zij zal bijvoorbeeld vragen wat u nu al aan preventieve veiligheid doet. Op het gebied van uw woning, digitale activiteiten, vervoer, et cetera. We noemen dit ook wel een risicoanalyse. Zodra dit helder is, krijgt u eenvoudig toepasbare veiligheidsadviezen om beter gewapend te zijn tegen de risico’s die miljonairs lopen. De veiligheidsadviezen gaan bijvoorbeeld over de veiligheid van jouw:

  • Woning
  • Eigen persoon
  • Gezinsleden
  • Vermogen
  • Vervoer
  • Bedrijf
  • Objecten
  • Digitale activiteiten

Rechercheonderzoek indien nodig

Gebeuren er ondanks de preventieve maatregelen toch een keer vervelende of verdachte dingen? Dan is het altijd mogelijk om een rechercheur in te schakelen die direct onderzoek doet. U kunt er ook voor kiezen om een “eigen” rechercheur te hebben, iemand die u goed leert kennen en die voor langere tijd is verbonden aan u en/of uw bedrijf. U kunt in dat geval kiezen voor VIP-security: een combinatie van persoonsbeveiliging en rechercheonderzoek. Met één druk op de knop en zoekt ‘jouw’ rechercheur tot op de bodem uit wat er aan de hand is – als er iets aan de hand is.

Digitaal onderzoek en op locatie aanwezig

Blijkt uit het onderzoek dat er niets speelt: mooi. Better safe then sorry. Hebben mensen met kwade bedoelingen het wel op je gemunt, dan grijpt de rechercheur snel en discreet in. Dat busje voor je oprijlaan is nog voor zonsopkomst onderzocht en veilig verklaard óf verwijderd. En de verstuurder van die nare berichtjes? Die is getraceerd met een modern digitaal sporenonderzoek. De voortdurende passant: geïdentificeerd en doorgelicht.

Weer veilig genieten?

Kijk eens op de website van recherchebureau Heijm. Onze ervaren rechercheurs hebben allemaal ruime ervaring bij diverse recherche-eenheden van politie. Ze gaan graag met je in gesprek over de juiste aanpak van jouw veiligheid, geven je de nodige veiligheidsadviezen en doen recherche-onderzoek indien nodig.

Contact opnemen

We hopen dat je ons nooit hoeft te bellen. Maar áls je belt, staan we voor je klaar.
Recherchebureau Heijm.

The post Veiligheid kent geen prijs appeared first on Recherchebureau Heijm.

]]>
https://www.recherchebureau-heijm.nl/blog/veiligheid-kent-geen-prijs/feed/ 0
In de uitzending van BNR-nieuwsradio Daily Move met Tom Heijm over gebruik gegevens door Politie en Politie zet zaken stop https://www.recherchebureau-heijm.nl/in-de-pers/in-de-uitzending-van-bnr-nieuwsradio-daily-move-met-tom-heijm-over-gebruik-gegevens-door-politie-en-politie-zet-zaken-stop/ https://www.recherchebureau-heijm.nl/in-de-pers/in-de-uitzending-van-bnr-nieuwsradio-daily-move-met-tom-heijm-over-gebruik-gegevens-door-politie-en-politie-zet-zaken-stop/#respond Wed, 27 Jul 2022 09:57:29 +0000 https://www.recherchebureau-heijm.nl/?p=2780 Op Maandag 25 juli 2022 te 16.35 uur: Live in de uitzending van BNR Nieuwsradio in het programma Daily Move, Tom Heijm eigenaar van Recherchebureau Heijm en voormalig rechercheur van Politie over het gebruik van persoonsgegevens door de Politie en het onderwerp: Politie zet steeds meer zaken stop door scherper te kiezen en vanwege krapte.

The post In de uitzending van BNR-nieuwsradio Daily Move met Tom Heijm over gebruik gegevens door Politie en Politie zet zaken stop appeared first on Recherchebureau Heijm.

]]>
Op Maandag 25 juli 2022 te 16.35 uur: Live in de uitzending van BNR Nieuwsradio in het programma Daily Move, Tom Heijm eigenaar van Recherchebureau Heijm en voormalig rechercheur van Politie over het gebruik van persoonsgegevens door de Politie en het onderwerp: Politie zet steeds meer zaken stop door scherper te kiezen en vanwege krapte.

The post In de uitzending van BNR-nieuwsradio Daily Move met Tom Heijm over gebruik gegevens door Politie en Politie zet zaken stop appeared first on Recherchebureau Heijm.

]]>
https://www.recherchebureau-heijm.nl/in-de-pers/in-de-uitzending-van-bnr-nieuwsradio-daily-move-met-tom-heijm-over-gebruik-gegevens-door-politie-en-politie-zet-zaken-stop/feed/ 0
De menselijke (f)actor bij veilige informatievoorziening binnen bedrijven https://www.recherchebureau-heijm.nl/blog/de-menselijke-factor-bij-veilige-informatievoorziening-binnen-bedrijven/ https://www.recherchebureau-heijm.nl/blog/de-menselijke-factor-bij-veilige-informatievoorziening-binnen-bedrijven/#respond Mon, 02 May 2022 12:28:29 +0000 https://www.recherchebureau-heijm.nl/?p=2671 In het vakgebied van informatievoorziening wordt de mens vaak gezien als ‘zwakste schakel’.  Het verhogen van het veiligheidsbewustzijn en het treffen van preventieve maatregelen helpt, maar is lang niet altijd genoeg. Werknemers kunnen een belangrijke rol vervullen bij een veilige informatievoorziening. In dit artikel vertellen we meer over het ondersteunen en beschermen van medewerkers en […]

The post De menselijke (f)actor bij veilige informatievoorziening binnen bedrijven appeared first on Recherchebureau Heijm.

]]>
In het vakgebied van informatievoorziening wordt de mens vaak gezien als ‘zwakste schakel’.  Het verhogen van het veiligheidsbewustzijn en het treffen van preventieve maatregelen helpt, maar is lang niet altijd genoeg. Werknemers kunnen een belangrijke rol vervullen bij een veilige informatievoorziening. In dit artikel vertellen we meer over het ondersteunen en beschermen van medewerkers en hun accounts.

Focus van kantoornetwerk naar gebruikers en data

Het menselijk handelen speelt een cruciale rol in de veiligheidsketen. Door de ontwikkeling van de technologie verwerken we meer en meer data die we ten behoeve van verwerking en opslag aan derden (bijv. Cloud-providers) toevertrouwen. Toch zijn veel securitymaatregelen nog altijd gericht op bewaking van de grenzen van het kantoornetwerk. De nadruk zou meer moeten liggen op bescherming van de data en de gebruikers die hiermee werken, ongeacht waar deze zich bevinden.

Veilige informatievoorziening vraagt om balans tussen informatie en privacy

De uitdaging van een veilige informatievoorziening ligt in het vinden van balans. Enerzijds heb je als bedrijf inzicht nodig in de noodzakelijke gebruikersactiviteiten van medewerkers – om zo de veiligheidsrisico’s te onderkennen. Tegelijkertijd is het belangrijk om onnodige inbreuk op de privacy van gebruikers (medewerkers) te voorkomen.

Cyberaanvallen via medewerkers

Gebruikerssystemen (‘endpoints’) vormen een gewild target voor cybercriminelen. Endpoints geven doorgaans toegang tot de verschillende databronnen van een organisatie en de gebruiker heeft een sleutelpositie voor wat betreft de toegang tot deze bronnen. Een gebruiker, of liever gezegd: diegenes account, is immers geauthentiseerd en geautoriseerd en beschikt over een vertrouwensrelatie tot data en andere systemen binnen en buiten het netwerk. Het is dit vertrouwen dat cybercriminelen misbruiken. Dit kan simpelweg door zich voor te doen als een persoon of instantie waarmee het beoogde slachtoffer vertrouwd is. Door het slachtoffer te verleiden een linkje aan te klikken in een aan hem gericht e-mailbericht, kunnen de deuren tot de organisatie ongemerkt op een kier worden gezet.

Cyberaanvallen via een andere partij

Cybercriminaliteit is de laatste jaren verder geprofessionaliseerd en de grondigheid waarmee aanvallen worden voorbereid hebben dan ook serieuze vormen aangenomen. Het is bijvoorbeeld niet meer ongebruikelijk dat in eerste instantie ketenpartners worden aangevallen, alvorens het uiteindelijke doelwit op de korrel te nemen.

Cyberaanvallen via privé

Ten gevolge van de pandemie is het werken op afstand de afgelopen jaren sterk toegenomen. Hierbij ontstond een verwevenheid van zakelijke en niet-zakelijke resources. Zo is het privégebruik van zakelijke devices toegenomen en wordt in de meeste gevallen gebruik gemaakt van een internetverbinding die niet beheerd en beveiligd wordt door de werkgever. Ook is er minder zicht op het (risicovol) handelen van gebruikers, waardoor incidenten minder snel worden opgemerkt. In dit kader onderscheiden we grofweg twee typen insiders:

  • De kwaadwillende gebruiker die handelt uit eigen gewin of onterecht denkt recht te hebben op intellectuele eigendommen van de werkgever
  • De medewerker te goeder trouw: hij/zij die door onwetendheid of nalatig handelen een risico vormt

Medewerkers en accounts beschermen

Medewerkers van wie het account wordt misbruikt door derden, zijn hiervan zelden op de hoogte. Multi-factor authenticatie (MFA) is nog altijd niet de standaard. Wanneer dit wel het geval is, bestaat er vaak een vertrouwensrelatie met het systeem van de gebruiker, waardoor MFA niet per definitie opnieuw wordt afgedwongen. Gebruikmakend van een buitgemaakt account en de voorzieningen die binnen de omgeving gangbaar zijn (bijv. Remote Desktop, Secure Shell, Powershell, etc.) kunnen criminelen lang onopgemerkt opereren.

In de meeste gevallen zal een indringer specifieke data heimelijk trachten naar buiten te brengen. Data wordt gebundeld, gearchiveerd en veelal via versleutelde kanalen buiten het bedrijfsnetwerk getransporteerd. Zodra een dergelijke exfiltratie wordt opgemerkt, is deze – mits de juiste loggegevens beschikbaar zijn – herleidbaar naar de gebruiker van het account. In het geval van bovenstaand voorbeeld is de rechtmatige gebruiker van dit account te goeder trouw. Uit cijfers blijkt dat datalekken of andere vormen van onveilige informatievoorziening in de meeste gevallen veroorzaakt worden door goedwillende medewerkers die een fout maken of handelen uit nalatigheid.

Privacy & veilige informatievoorziening

Onderzoek wijst uit dat in 85% van de gevallen waarbij sprake was van een datalek, menselijke interactie een rol speelde (Verizon 2021 DBIR). Om vast te stellen of en op welke wijze een medewerker een rol heeft gespeeld bij een incident, is vaak een uitgebreid en tijdrovend digitaal forensisch onderzoek nodig. Een niet-limitatieve opsomming van gedragingen die hierbij onderzocht kunnen worden zijn: bezochte websites, inhoudelijke e-mailberichten, chatgesprekken, bestandsanalyse, et cetera. Correlatie van de verschillende logbronnen is noodzakelijk voor het verkrijgen van context. Hiervoor geldt echter niet dat meer data altijd persé tot betere resultaten leidt.

Het analyseren van onnodig veel data kan leiden tot ruis. Dat maakt een onderzoek kostbaar. Het streven moet zijn om zo min mogelijk data te verzamelen en te analyseren voor een maximaal resultaat. En uiteraard in lijn met de voorschriften van de geldende privacywetgeving (bijv. GDPR, AVG). Efficiënt (digitaal) onderzoek kan inzicht geven de aard en omvang van een incident. Daarbij is het belangrijk om de werkwijze rondom het vergaren en verwerken van de onderzoeksdata transparant vast te leggen.

Schakel recherchebureau Heijm in voor forensic readiness

Zorg dat binnen uw bedrijf de juiste loggegevens preventief verzameld worden. Recherchebureau Heijm kan u adviseren welke gegevens bijdragen aan uw forensic readiness. En als er zich een incident voordoet, staat Recherchebureau Heijm u bij met raad en daad. Onze digitaal forensisch onderzoekers en (security)specialisten bieden u inzicht in aard en omvang van uw informatievoorziening. Uiteraard met oog voor de privacy van uw werknemers en organisatie.

Neem vrijblijvend contact op

The post De menselijke (f)actor bij veilige informatievoorziening binnen bedrijven appeared first on Recherchebureau Heijm.

]]>
https://www.recherchebureau-heijm.nl/blog/de-menselijke-factor-bij-veilige-informatievoorziening-binnen-bedrijven/feed/ 0
LCVR, Loca en Nedtrack: samen één terughaaldienst https://www.recherchebureau-heijm.nl/blog/terughaaldienst/ Mon, 11 Apr 2022 15:41:22 +0000 https://www.recherchebureau-heijm.nl/?p=2647 Samenwerking werkt het best! Daarom slaan we bij het Landelijk Centrum Voertuig Recovering de handen ineen met Loca en Nedtrack. Nedtrack is een bedrijf dat slimme oplossingen biedt met telematica, onder meer op het gebied van tracking solutions voor wagenpark en bedrijfsmaterieel. Loca is al 19 jaar GPS-specialist. We gaan deze samenwerking aan zodat bedrijven én […]

The post LCVR, Loca en Nedtrack: samen één terughaaldienst appeared first on Recherchebureau Heijm.

]]>
Samenwerking werkt het best! Daarom slaan we bij het Landelijk Centrum Voertuig Recovering de handen ineen met Loca en Nedtrack. Nedtrack is een bedrijf dat slimme oplossingen biedt met telematica, onder meer op het gebied van tracking solutions voor wagenpark en bedrijfsmaterieel. Loca is al 19 jaar GPS-specialist. We gaan deze samenwerking aan zodat bedrijven én particulieren hun gestolen (bedrijfs)voertuig, werktuig, bedrijfsobject of waardevol privébezit zo snel mogelijk na een diefstal kunnen laten terughalen.

Zo werkt de terughaaldienst

Bedrijven of particulieren die waardevolle goederen hebben uitgerust met Loca of Nedtrack, kunnen met de nieuwe samenwerking eenvoudig en voordelig een gestolen, verdwenen of niet ingeleverd object laten opsporen en terughalen. Bij diefstal of verlies nemen zij contact met het Landelijk Centrum Voertuig Recovering, een initiatief van Rechechebureau Heijm. Na het betalen van de kosten voor de terughaaldienst, gaat een rechercheur aan de slag. Er volgt een e-mail met instructies welke documenten aangeleverd moeten worden. Denk aan een proces-verbaal van aangifte, een machtiging en een foto van het object. De rechercheur heeft ook toegang nodig tot Mijn Nedtrack – of tot de Loca App of het webportaal.

GPS, telematica en recherchewerk komen samen

We zijn bij het LCVR ontzettend blij om de samenwerking met deze twee topbedrijven aan te kondigen. We zien bij hen dezelfde mentaliteit als binnen onze organisatie. Hoge kwaliteit leveren en snél handelen, nog voordat iemand met slechte bedoelingen de kans heeft gehad om het GPS-materiaal te vinden en te verwijderen. En vooral zien we de intentie om als terughaaldienst samen te zoeken naar gerichte oplossingen, passend bij de situatie van dat moment. We gaan ervoor!

Lees meer over onze terughaaldienst

The post LCVR, Loca en Nedtrack: samen één terughaaldienst appeared first on Recherchebureau Heijm.

]]>
Recherchebureau: tweede hulp bij stalking https://www.recherchebureau-heijm.nl/blog/recherchebureau-tweede-hulp-bij-stalking/ https://www.recherchebureau-heijm.nl/blog/recherchebureau-tweede-hulp-bij-stalking/#respond Tue, 22 Feb 2022 11:17:05 +0000 https://www.recherchebureau-heijm.nl/?p=2567 We horen het regelmatig: slachtoffers van stalking die door de politie worden weggestuurd. Redenen: Deze aangifte kunnen wij niet opnemen. Onvoldoende bewijs. Geen opsporingsindicaties. Onzin, want 9 van de 10 keer achterhalen wij de dader wel. In dit blog leest u wat u kunt doen als slachtoffer van stalking en wanneer u onze hulp kunt […]

The post Recherchebureau: tweede hulp bij stalking appeared first on Recherchebureau Heijm.

]]>
We horen het regelmatig: slachtoffers van stalking die door de politie worden weggestuurd. Redenen: Deze aangifte kunnen wij niet opnemen. Onvoldoende bewijs. Geen opsporingsindicaties. Onzin, want 9 van de 10 keer achterhalen wij de dader wel. In dit blog leest u wat u kunt doen als slachtoffer van stalking en wanneer u onze hulp kunt inroepen.

Stap 1. Aangifte bij de politie

Als u aangifte komt doen van een in Nederland strafbaar gesteld feit, MOET de politie uw aangifte opnemen. De officiële benaming van stalking is belaging en dit is een strafbaar feit. Als u hier het slachtoffer van bent, moet de politie een aangifte c.q. klacht opnemen. Stalking is bovendien een zogeheten klachtdelict. U dient officieel een klacht indienen tegen de dader. Ook als u niet weet wie dit is. Daarvoor komt dan een Hulpofficier van Justitie langs. Die moet een klacht opnemen conform artikel 163 en 165 van het wetboek van strafrecht.

Stap 2. Alles doen om uw doel te bereiken

Stalking gooit uw hele leven overhoop. Veel mensen die bij ons bureau terechtkomen, zijn radeloos. Een belangrijke tip is dan ook: laat u niet zomaar wegsturen. De politie hoort uw aangifte op te nemen en onderzoek te doen naar de dader(s) van uw stalking.

Wordt uw aangifte toch geweigerd?  Dan kunt u een aantal dingen doen. Zo meldt het Juridisch Loket:

Meld dat u geen aangifte mag doen. Doe dit bij de politiechef van het politiebureau waar u was. Of meld dit bij de officier van justitie van het arrondissementsparket waar het politiebureau onder valt. Vaak zal de officier van justitie de politie dan opdracht geven uw aangifte toch op te nemen.

Wil de politiechef of de officier van justitie de aangifte ook niet opnemen? Dan kunt u het volgende doen:

  • Stuur een klacht naar de Nationale Ombudsman.
  • Stuur een brief naar het gerechtshof waar de politiechef en officier van justitie onder vallen. Het gerechtshof bepaalt dan of de politie uw aangifte toch moet opnemen.

Stap 3. Recherchebureau inroepen

Helaas: meestal als de aangifte eenmaal is gelukt, krijgen slachtoffers van stalking 14 dagen later een brief dat er volgens de politie geen opsporingsindicaties aanwezig zijn. De zaak gaat ‘op de plank’. Heeft u aangifte (met klacht) kunnen doen en laat de politie de zaak vervolgens liggen? Op dat moment mag u een gekwalificeerd recherchebureau inschakelen.

En dat gebeurt steeds vaker. Op dit moment werken we bij recherchebureau Heijm aan twee stalking-zaken. Eentje daarvan is intussen bijna opgelost. We hebben een compleet onderzoeksdossier overhandigd aan de politie en namens het slachtoffer aanvullende aangifte gedaan. In de andere zaak hebben we net een rapportage opgesteld met sterke verdenkingen tegen een verdachte. Vaak zijn de opsporingsindicaties er dus wel degelijk.

Stap 4. Hulp van digitaal forensisch rechercheur

Bij steeds meer stalkingzaken zien we ook digitale aanknopingspunten. Appjes, social media, noem maar op. Daarom werken we samen met een digitaal forensisch rechercheur. Samen met hem kunnen we vaak gegevens van de dader achterhalen, zoals een IP-adres. De ene keer lukt dat en lossen we de hele zaak op. De andere keer komen wij niet verder dan een verdenking richting een persoon en doen we aanvullende aangifte. Zo stimuleren we de politie om de zaak verder op te pakken, zodat de dader alsnog zijn straf niet ontloopt.

Hulp nodig bij stalking? Schroom niet. Neem contact met ons op.

The post Recherchebureau: tweede hulp bij stalking appeared first on Recherchebureau Heijm.

]]>
https://www.recherchebureau-heijm.nl/blog/recherchebureau-tweede-hulp-bij-stalking/feed/ 0
Cybercrime-specialist én vernieuwde website https://www.recherchebureau-heijm.nl/blog/cybercrime-specialist-met-vernieuwde-website/ https://www.recherchebureau-heijm.nl/blog/cybercrime-specialist-met-vernieuwde-website/#respond Wed, 13 Oct 2021 14:53:24 +0000 https://www.recherchebureau-heijm.nl/?p=2412 De afgelopen jaren hebben we ons bij recherchebureau Heijm volop beziggehouden met “klassiek” recherchewerk. En hoewel we nog steeds observaties doen, telefoons uitlezen of vervalste handschriften onderzoeken, werken we meer en meer digitaal. Hulp op dit vlak is hard nodig voor zowel bedrijven als particulieren. Daarom hebben we ons steeds verder ontwikkeld als cybercrime-specialist. En […]

The post Cybercrime-specialist én vernieuwde website appeared first on Recherchebureau Heijm.

]]>
De afgelopen jaren hebben we ons bij recherchebureau Heijm volop beziggehouden met “klassiek” recherchewerk. En hoewel we nog steeds observaties doen, telefoons uitlezen of vervalste handschriften onderzoeken, werken we meer en meer digitaal. Hulp op dit vlak is hard nodig voor zowel bedrijven als particulieren. Daarom hebben we ons steeds verder ontwikkeld als cybercrime-specialist. En bij het nieuwe dienstenpakket hoort natuurlijk een nieuwe website.

Focus op online criminaliteit en problematiek

Bij Recherchebureau Heijm hebben we vanaf nu – samen met specialisten – focus op cybersecurity en onderzoek bij cybercrime. Bijvoorbeeld digitaal forensisch onderzoek, data recovery en cyber security voor bedrijven. Het gaat dan om zaken als systeemmisbruik of een datalek. Hetzelfde doen we voor particulieren, maar dan gaat het eerder over onderwerpen als cyberstalking of hacking.

Recherchebureau helpt bij cybercrime

Wij kunnen ondersteuning bieden met een digitaal (forensisch) onderzoek als de politie niet kan helpen. Bijvoorbeeld als er (nog) geen sprake is van strafrecht of als er onvoldoende bewijsmateriaal is. Onze cybercrime-specialisten kunnen dit voor u vinden en alsnog aangifte doen namens u of uw bedrijf. Of zorgen dat u voldoende bewijsmateriaal in handen krijgt voor een ontslag- of rechtszaak.

Online veiligheid & cyber security

Nog belangrijker dan ondersteuning bij cybercrime, is cyber security. Zorgen dat u of uw medewerkers veilig online zijn. Problemen voorkomen dus. Wij doen bijvoorbeeld assessments om u inzicht te geven in uw security-maatregelen. En daarna adviseren wij u hoe met minimale inspanning uw digitale beveiliging naar een hoger niveau tilt.

Nieuwe website

Met de komst van de nieuwe diensten, hebben we onze website meteen helemaal vernieuwd. Mist u nog informatie? Of heeft u nog tips of ideeën voor ons? Dan horen we dat heel graag!

Bekijk hier alle nieuwe diensten

The post Cybercrime-specialist én vernieuwde website appeared first on Recherchebureau Heijm.

]]>
https://www.recherchebureau-heijm.nl/blog/cybercrime-specialist-met-vernieuwde-website/feed/ 0
Weet met wie je zakendoet https://www.recherchebureau-heijm.nl/blog/weet-met-wie-je-zakendoet/ Thu, 15 Jul 2021 09:47:56 +0000 https://www.recherchebureau-heijm.nl/?p=2058 Fuseren met een ander bedrijf, een overname in gang zetten, een investeerder aantrekken: het zijn allemaal manieren om vooruit te komen als ondernemer. Zolang je maar in zee gaat met de juiste personen. Om dat laatste goed te beoordelen, hebben we wat tips uit de (recherche)praktijk gebundeld.   1. Breng genoeg tijd samen door Een […]

The post Weet met wie je zakendoet appeared first on Recherchebureau Heijm.

]]>
Fuseren met een ander bedrijf, een overname in gang zetten, een investeerder aantrekken: het zijn allemaal manieren om vooruit te komen als ondernemer. Zolang je maar in zee gaat met de juiste personen. Om dat laatste goed te beoordelen, hebben we wat tips uit de (recherche)praktijk gebundeld.

 

1. Breng genoeg tijd samen door

Een fusie, een overname of een nieuwe investeerder: het zijn geen kleine dingetjes voor je bedrijf. Je gaat heel nauw met iemand samenwerken. Of je laat je dierbare bedrijf in zijn of haar handen achter. Dat vraagt veel vertrouwen. Staat deze persoon wel hetzelfde in het spel als jij? Natuurlijk mogen verschillen er zijn, maar het is prettig als jullie doelen, ambities en arbeidsethos in grote lijnen overeenkomen. Praat hierover, zodat deze onderwerpen later niet als vervelende verrassing naar boven komen. En trek hier vooral genoeg tijd voor uit. Pas als je langer bij elkaar bent, zie je iemand in goede én slechte doen. En kom je voorbij de mooie praatjes.

 

2. Stel de juiste vragen

Om de juiste antwoorden te krijgen, is het allereerst nodig de juiste vragen te stellen. Over taakverdelingen bijvoorbeeld. Financiën. De doelen en ambities die we hierboven al noemden. En maak vooral ook een lijst met lastige we-vragen:

  • Hoe gaan we met elkaar om?
  • Hoe gaan we om met onze medewerkers?
  • Hoe communiceren we met elkaar?
  • Wat doen we als we een meningsverschil hebben?
  • Wat doen we als dingen anders lopen dan verwacht?
  • Welke afspraken maken we?
  • Wanneer gaan we uit elkaar?

Het voelt misschien wat gek en ongemakkelijk, maar het kan nooit kwaad om nu alvast na te denken over zaken die in de toekomst mogelijk misgaan. Want geen enkel zakelijk partnerschap verloopt zonder hobbels op de weg.

 

3. Regel een financieel onderzoek

Vertrouw je jouw zakenpartner in financieel opzicht? Nee, dat is het goed om hier onderzoek naar te doen. Ja? Dan is het nog beter om hier onderzoek naar te doen. Geldproblemen zijn het láátste dat je wilt voor je bedrijf. Bezuinig nooit op een financieel onderzoek. Schakel een professioneel bedrijf in dat je helpt financiële zekerheid te krijgen. Bijvoorbeeld een due diligence onderzoek als je een onderneming koopt. Maar ook als verkoper is het cruciaal om te weten met wie je in zee gaat en hoe diegene er financieel voorstaat.

 

4. Screen je partners

Als het gaat om het aannemen van personeel, doen veel ondernemers een screening of antecedentenonderzoek. Bij een nieuw samenwerkingsverband met een partner of investeerder is dat minder gebruikelijk. Maar eigenlijk veel belangrijker, omdat de gevolgen van een verkeerde keuze veel ingrijpender zijn. Een slimme screening geeft antwoord op vragen als:

  • Is de potentiële zakenpartner wie hij of zij claimt te zijn?
  • Zijn referenties onvervalst?
  • Wat vertellen internet en social media?
  • Heeft de potentiele partner een strafrechtelijk verleden?
  • Zijn er andere zaken gebeurd in het verleden? Is er bijvoorbeeld een geschiedenis met een faillissement? Et cetera.

5. Luister naar je intuïtie

Je wilt als ondernemer gewoon weten met wie je zakendoet. Of je met integere mensen te maken hebt. Uiteindelijk kun je een heleboel onderzoek doen, een integriteitsonderzoek is ook een mooi voorbeeld, maar vergeet je eigen onderbuikgevoel niet. Zelfs als na alle onderzoeken de seinen op groen staan, kun je nog steeds een vreemd of slecht gevoel bij iemand hebben. Onze tip: negeer dat vooral niet. En nog eentje om af te sluiten: als iets te mooi lijkt om waar te zijn, ís het vaak ook te mooi om waar te zijn.

Zoekt u nu een recherchebureau om mee samen te werken? Bijvoorbeeld voor zo’n antecedentenonderzoek of integriteitsonderzoek? Ook dan is het slim om certificeringen te checken en met een ervaren partij in zee te gaan. Het liefst heeft een bureau niet alleen de wettelijk vereiste papieren, maar ook praktische recherche-ervaring, kennis hebben van strafrecht en alles wat daarbij komt kijken. Vraag hiernaar!

 

Contact opnemen met Heijm bedrijfsrecherche

 

The post Weet met wie je zakendoet appeared first on Recherchebureau Heijm.

]]>
Werkgever hoeft geen rechercheur uit te hangen https://www.recherchebureau-heijm.nl/blog/werkgever-hoeft-geen-rechercheur-uit-te-hangen/ https://www.recherchebureau-heijm.nl/blog/werkgever-hoeft-geen-rechercheur-uit-te-hangen/#respond Thu, 10 Jun 2021 13:44:51 +0000 https://www.recherchebureau-heijm.nl/?p=2050 Iedereen heeft het recht om een particulier recherchebureau in te schakelen. Maar een recherchebureau heeft niét altijd het recht om een onderzoek op te starten. Toch is het ook niet de bedoeling dat een werkgever voor rechercheurtje moet spelen. Met voorbeelden en een casus leggen we graag uit wanneer wij als recherchebureau kunnen ondersteunen om […]

The post Werkgever hoeft geen rechercheur uit te hangen appeared first on Recherchebureau Heijm.

]]>
Iedereen heeft het recht om een particulier recherchebureau in te schakelen. Maar een recherchebureau heeft niét altijd het recht om een onderzoek op te starten. Toch is het ook niet de bedoeling dat een werkgever voor rechercheurtje moet spelen. Met voorbeelden en een casus leggen we graag uit wanneer wij als recherchebureau kunnen ondersteunen om problemen binnen een organisatie op te lossen.

 

Twee belangrijke voorwaarden

Om binnen uw bedrijf een rechercheonderzoek op te mogen starten, moet u voldoen aan de volgende twee voorwaarden:

  1. Heeft uw bedrijf een gerechtvaardigd belang?
  2. Heeft u/uw bedrijf er zelf alles aan gedaan om het probleem op te lossen – maar is dit alsnog niet gelukt?

Gerechtvaardigd belang

Stel, u bent werkgever. En u merkt dat er geld wordt gestolen uit uw bedrijf. Of de interne regels worden op een andere manier overtreden. U weet niet wie dit doet en de politie kan hier niet bij helpen. Dan zal een rechter al vrij snel oordelen dat u een gerechtvaardigd belang had om een particulier rechercheur onderzoek te laten doen. Het onderzoek is noodzakelijk om het probleem op te lossen en er is sprake van een passende verhouding tussen het onderzoek en de beoogde oplossing.

 

Zelf al alles gedaan

Anders dan het gerechtvaardigd belang, roept dit punt nog weleens vragen op binnen een rechtszaak. Zeker als er sprake is van een verhouding werkgever-werknemer, zal een rechter de vraag stellen welke stappen u zelf al heeft ondernomen om het probleem op te lossen. Hierbij kunnen vragen gesteld worden als:

  • Op welke manier heeft u uw eigen verantwoordelijkheid genomen?
  • Hoe heeft u de regels binnen uw organisatie duidelijk gemaakt?
  • Bent u gesprekken aangegaan over het naleven van regels?

Voor werkgevers

Als je kijkt naar het Burgerlijk Wetboek, hebben werkgevers een grote eigen verantwoordelijkheid. Onder meer om mensen direct aan te spreken op (ernstig) laakbaar gedrag. En dus niet: direct een recherchebureau inschakelen. Door het nemen van eigen verantwoordelijkheid zorgt u als werkgever voor een goed personeel dossier en stelt u een voorbeeld voor andere werknemers.

 

Een voorbeeldcasus

Laatst kwam er dus een grote organisatie bij ons recherchebureau met de volgende hulpvraag.

Ons MT- is erachter gekomen dat er geld wordt verduisterd en dat personeelsleden dit geld voor henzelf gebruiken. Het MT vermoedt waar dit geld wordt bewaard – ergens binnen het bedrijf. Dit is geen persoonlijke locker, maar wel een afgesloten plaats. Vijf personeelsleden hebben daar toegang tot. Kunnen jullie een rechercheonderzoek opstarten?

De vraag aan ons was nu: wel of geen onderzoek doen? En hoe vliegen we dit aan? Uiteindelijk hebben we besloten deze organisatie alleen advies te geven en geen intern onderzoek te beginnen.

Het advies van Recherchebureau Heijm:

Ga direct – met minimaal twee mensen – naar die afgesloten plek. Maak foto’s van het aangetroffen geld. Ga zo snel mogelijk individueel in gesprek met de vijf mensen die toegang hadden tot deze plek. Betrek HR daarbij. Vraag alle betrokkenen hoe het geld daar kwam en waarvoor het werd gebruikt.

Vergelijk de gesprekken. Kom tot een conclusie dat de interne regels ernstig zijn overtreden en dat er ernstig laakbaar gedrag is vastgesteld. Geef hier samen met HR eventuele arbeidsrechtelijke gevolgen aan. Bijvoorbeeld een officiële waarschuwing, terugzetten in salaris en of misschien zelfs wel een schorsing of ontslag op staande voet.

 

Soms is zo’n advies beter

Hoewel de overtreding ernstig was, hebben we in dit geval toch geen feitenonderzoek gestart. De rechter zou namelijk (hoogstwaarschijnlijk) geoordeeld hebben dat de werkgever heeft nagelaten om direct zelf op te treden en zijn mensen aan te spreken en daar een arbeidsrechtelijk gevolg aan te geven. Hij zou dan niet de eigen verantwoordelijkheid hebben genomen en niet “alles hebben gedaan” om het probleem zelf op te lossen. Ondanks een gerechtvaardigd belang voor een intern onderzoek.

 

Werkgever hoeft niet de rechercheur uit te hangen

Gelukkig zal elke rechter het met ons eens zijn dan een werkgever geen rechercheur hoeft uit te hangen. Dus zodra de problemen groter en ingewikkelder zijn, kan het wel degelijk nuttig zijn om een recherchebureau in te schakelen. Uiteraard geven we altijd advies als u ergens mee zit, dus schroom niet om contact met ons op te nemen.

Direct contact opnemen

 

 

The post Werkgever hoeft geen rechercheur uit te hangen appeared first on Recherchebureau Heijm.

]]>
https://www.recherchebureau-heijm.nl/blog/werkgever-hoeft-geen-rechercheur-uit-te-hangen/feed/ 0